Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: “Οχι σε νέο μέτωπο στη Ράφα” – Στον αέρα η αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ

Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: “Οχι σε νέο μέτωπο στη Ράφα” – Στον αέρα η αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ

Την αντίθεση του στην κλιμάκωση του πολέμου με το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στη Ράφα, που θα οδηγούσε σε επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, διατύπωσε μιλώντας στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Υπενθυμίζεται ότι χθες το Ισραήλ ουσιαστικά έθεσε εκτός νόμου το Al Jazeera εισβάλλοντας στα γραφεία του στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις συμμαχικές σχέσεις με το Ισραήλ και είπε ότι «δεν ειναι η κατάλληλη στιγμή οι δύο χώρες να επανεξετάσουν την αμυντική τους συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης μιας σύμβασης 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εκπαίδευση της Ελληνικής Αεροπορίας», υπονοώντας ότι αυτή παγώνει.

Πριν την ημίωρη συνέντευξη στην εισαγωγή της το κανάλι αναφέρει ότι μετά από μια μακρά φιλοπαλαιστινιακή στάση η Ελλάδα πρόσφατα στράφηκε σε συμμαχία με το Ισραήλ. Την στροφή αυτή το κανάλι, αποδίδει και στα ελληνοτουρκικά προβλήματα.  Εντούτοις -όπως αναφέρει πάντα το τηλεοπτικό κανάλι- μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν στη Γάζα η Ελλάδα υιοθέτησε μια κριτική στάση έναντι του Ισραήλ. Ο κ. Γεραπετρίτης διέψευσε ότι η Ελλάδα μεταστράφηκε υπέρ του Ισραήλ λόγω των ελληνοτουρκικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version