Γερμανοί: Δεν θα έχουμε εμβολιασθεί μέχρι το Σεπτέμβρη

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Μόνο το 26% των Γερμανών πιστεύει ότι θα γίνει πραγματικότητα αυτό που ανακοίνωσε η καγκελάριος Μέρκελ, ότι δηλαδή έως τις 21 Σεπτεμβρίου θα έχουν εμβολιασθεί όσοι το επιθυμούν.

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση για λογαριασμό του κρατικού Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA),  το 57% πιστεύει ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν θα τηρηθεί και το 17% απαντά ότι δεν ξέρει κατά πόσο θα επιτευχθεί ο στόχος. Επιφυλακτικό είναι και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό κόμματος της Βαυαρίας τα οποία ουσιαστικά κυβερνούν: Το 47% των ψηφοφόρων τους δεν το θεωρεί εφικτό, ενώ πάντως το 38% αναμένει ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Οι ψηφοφόροι των Πρασίνων (Die Gruenen) πιστεύουν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος σε ποσοστό 37%, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) σε ποσοστό 32%, των Φιλελευθέρων (FDP) σε ποσοστό 27%, των ψηφοφόρων του Die Linke σε ποσοστό22% και των ψηφοφόρων του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) σε ποσοστό 12%.

Για τις καθυστερήσεις οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 19% ότι ευθύνεται η κυβέρνηση, σε ποσοστό 17% ότι ευθύνεται η Κομισιόν, σε ποσοστό 115 ότι ευθύνονται οι φαρμακοβιομηχανίες και σε ποσοστό 33% ότι φταίνε και οι τρεις συνυπεύθυνοι. Το 7% δεν επιρρίπτει ευθύνες σε κανέναν από τους τρεις παράγοντες και το 12% δεν απάντησε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version