Γερμανός υπουργός Υγείας προς Κικίλια: Όλοι θα έχουμε το εμβόλιο, όπου κι αν βρεθεί πρώτο

Γερμανός υπουργός Υγείας προς Κικίλια: Όλοι θα έχουμε το εμβόλιο, όπου κι αν βρεθεί πρώτο

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σήμερα στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και της αρμόδιας Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της συζήτησης ήταν η μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς βεβαίως οι θεραπείες και το αναμενόμενο εμβόλιο.

 

Ο Έλληνας υπουργός απευθυνόμενος στον ομόλογό του της Γερμανίας, τον Γενς Σπαν, του ευχήθηκε μέχρι το τέλος της γερμανικής Προεδρίας, να έχει βρεθεί το εμβόλιο και το φάρμακο για τον κορωνοϊό, και να είναι προσβάσιμο σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο κ. Σπαν συμφώνησε με την ελληνική θέση και τόνισε ότι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης της Ευρώπης, εάν βρεθεί το εμβόλιο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα είναι εγκαίρως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του, πως ένα από τα βασικά σημεία της σημερινής ατζέντας ήταν «η ψηφιακή διασύνδεση των κρατών-μελών για την καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών», υπενθυμίζοντας ότι το θέμα είχε τεθεί από την ελληνική πλευρά στις 13 Φεβρουαρίου, στο πρώτο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας.

«Για να μπορέσουμε να πετύχουμε έναν σύγχρονο έλεγχο, με αποτελεσματικότητα και αλληλεγγύη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη-μέλη και το ECDC πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακό συγχρονισμό με δεδομένα που θα γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο» είπε στην ομιλία του ο Υπουργός Υγείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version