Ιράν για επίθεση: Τα drones εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό της χώρας

Για δολιοφθορά μιλάει το Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ - Τα drones εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό της χώρας
epa11287729 A handout screen grab made available by the Iranian state TV shows the city of Isfahan following explosions heard early morning, Iran, 19 April 2024. Iranian state media reported that three aerial objects were destroyed by air defence systems over the central city of Isfahan. The explosions come after a drone and rocket attack by Iran's Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) towards Israel on 13 April, following an airstrike on the Iranian embassy in Syria which Iran claimed was conducted by Israel. EPA/IRANIAN STATE TV (IRIB) HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Την ώρα που η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν έχει κάνει το γύρο του κόσμου, η Τεχεράνη μιλάει για δολιοφθορά.

Είναι ενδεικτικό ότι ένας εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Κυβερνοχώρου του Ιράν, ο Χουσεΐν Νταλιριάν, δήλωσε ότι τα drones που επιτέθηκαν στο Ισφαχάν εκτοξεύτηκαν από ιρανικό έδαφος, εξηγώντας το από το γεγονός ότι αυτά τα drones έχουν μικρή εμβέλεια πτήσης.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού IRINN, τα drones που καταρρίφθηκαν εκτοξεύτηκαν από ομάδες δολιοφθοράς από το εσωτερικό της χώρας, και αν κάτι τέτοιο ισχύει, μπορεί να επιβεβαιωθούν σενάρια περί δράσης της Μοσάντ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής το Ιράν διεμήνυσε ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση, με ανώτατο αξιωματούχο του Ιράν, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, να αναφέρει στο Reuters: «Δεν υπάρχει σχέδιο για άμεσα αντίποινα, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Η πηγή του περιστατικού δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Δεν έχουμε δεχθεί καμία επίθεση από το εξωτερικό και η συζήτηση στρέφεται περισσότερο προς την εισβολή παρά την επίθεση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version