HΠΑ: Καταδικάζουν κυβερνοεπιθέσεις από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών

Κυβερνοεπιθέσεις, χημικά και ρωσικό χιούμορ

Η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε σήμερα την πρόσφατη εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων στην Ευρώπη και την απέδωσε στη Ρωσία, όπως ήδη έκαναν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τσεχίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (GRU) κατά της Γερμανίας, της Τσεχίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τις κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις” που πραγματοποιούνται από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού (GRU) “κατά της Γερμανίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Σουηδίας”. Οι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην ασφάλεια των συμμάχων και εταίρων μας και στη διατήρηση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνοχώρου. Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αυτή την κακόβουλη δραστηριότητα και να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάθιου Μίλερ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Πηγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version