Η Ελλάδα θα πληρώσει για τις πράξεις της απειλεί ο Ερντογάν

Η Ελλάδα θα πληρώσει για τις πράξεις της απειλεί ο Ερντογάν

Η Τουρκία και η Λιβύη μπορούν να κάνουν κοινές επιχειρήσεις έρευνας στην ανατολική Μεσόγειο μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση από την Ελλάδα του Λίβυου πρέσβη, λέγοντας πως η «Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτές τις ενέργειες της διεθνώς». Παραλλήλως ανέφερε ότι «με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ δεν μπορούν να σχηματίσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας».

Συμπλήρωσε τέλος ότι η Τουρκία θα προμηθευτεί με ένα νέο πλοίο-γεωτρύπανο για να συνεχίσει τις ερευνητικές δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας πως θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα ή σε διεθνή ύδατα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version