Η Ιταλία έτοιμη να συζητήσει με την ΕΕ για προϋπολογισμό

Η Ιταλία έτοιμη να συζητήσει με την ΕΕ για προϋπολογισμό

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη «να καθίσει και να συζητήσει» τους στόχους του προϋπολογισμού με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο, επαναλαμβάνοντας ότι ο κυβερνών συνασπισμός δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει το ευρώ.

Η Ιταλία δέχεται τα πυρά των Βρυξελλών για τον στόχο της αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ το επόμενο έτος από 1,8% το 2018. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 πρωτοφανή παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι η Ιταλία θα στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιμένει στον στόχο του 2,4% και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη «να καθίσει στο τραπέζι».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version