Η Ρωσία υπέρ του διαλόγου Κορέας – ΗΠΑ

Η Ρωσία υπέρ του διαλόγου Κορέας – ΗΠΑ

Η Μόσχα τάσσεται σταθερά υπέρ της συνέχισης του διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας δηλώσεις της Πιόνγιανγκ ότι σκέπτεται να διακόψει τις συνομιλίες με την Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα η υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόι Σον Χι, είχε δηλώσει όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, ότι η Βόρεια Κορέα σκέπτεται να διακόψει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα ήθελα να πω, ότι η Ρωσία είναι υπέρ της πολιτικής και διπλωματικής επίλυσης της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο. Γνωρίζετε ότι η Μόσχα τάσσεται σταθερά υπέρ της συνέχισης του διαλόγου μεταξύ της Πιονγιάνγκ και της Ουάσιγκτον στην βάση μιας σταδιακής μεταξύ τους προσέγγισης χωρίς υπερβολικές προσδοκίες», δήλωσε η Ζαχάροβα, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία έχει χαιρετίσει τα αποτελέσματα των συναντήσεων κορυφής Βόρειας Κορέας –ΗΠΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version