ΗΠΑ: Ο Τραμπ ενδέχεται να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί του Γκολάν την επόμενη εβδομάδα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ενδέχεται να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί του Γκολάν την επόμενη εβδομάδα

Αμερικανοί αξιωματούχοι συντάσσουν το επίσημο έγγραφο με το οποίο θα κωδικοποιηθεί η αναγνώριση εκ μέρους των ΗΠΑ της κυριαρχίας του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν.

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να το υπογράψει την επόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον.

Την Πέμπτη ο Τραμπ δήλωσε ότι “ήρθε η ώρα” να αναγνωριστεί η κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν, τα οποία κατέλαβε από τη Συρία το 1967. Η ισραηλινή κατοχή της περιοχής δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version