Ιράκ: Ο τουρκικός στρατός εξόντωσε 32 μέλη του PKK

Πεσμεργκά, οι πανέμορφες "αμαζόνες" του Κουρδιστάν, Νεφέλη Λυγερού

Τι υπουργείο Άμυνας του Ιράκ ανακοίνωσε ότι ο  τουρκικός στρατός «εξουδετέρωσε» 32 μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν στις περιοχές Χαφτανίν, Γκάρα και Χαρκούκ του βόρειου Ιράκ.

Οι τουρκικές διασυνοριακές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ αποτελούν πηγή έντασης με τη Βαγδάτη εδώ και πολλά χρόνια. Η Άγκυρα ζητά περισσότερη συνεργασία από το Ιράκ για την αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών και η Βαγδάτη τον Μάρτιο χαρακτήρισε «απαγορευμένη οργάνωση» το ΡΚΚ.

Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλίες με Ιρακινούς αξιωματούχους στη Βαγδάτη και το Αρμπίλ για τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, καθώς και για άλλα ζητήματα. Αργότερα είπε ότι πιστεύει πως το Ιράκ βλέπει ότι είναι αναγκαία η εξουδετέρωση του PKK.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version