Ιστορική συμφωνία ΗΠΑ-Ταλιμπάν – Στην Ντόχα ο Πομπέο

Ιστορική συμφωνία ΗΠΑ-Ταλιμπάν – Στην Ντόχα ο Πομπέο

Στην Ντόχα θα μεταβεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, για την επικείμενη υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε ότι η συμφωνία αυτή πρόκειται να υπογραφεί «σύντομα» και κάλεσε στους Αφγανούς «να αδράξουν την ευκαιρία για ειρήνη». Εάν οι Ταλιμπάν και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να τερματιστεί ο πόλεμος και να επιστρέψουν στην πατρίδα οι Αμερικανοί στρατιώτες, μετά από 19 χρόνια, πρόσθεσε.

Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής πρόκειται να γίνει αύριο στην Ντόχα. Ο Πομπέο θα παραστεί στην τελετή της υπογραφής με τους Ταλιμπάν, ενώ ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ θα εκδώσει μια κοινή διακήρυξη με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version