Καμία υποχώρηση σε Κύπρο και Αιγαίο δηλώνει ο Οκτάι

Καμία υποχώρηση σε Κύπρο και Αιγαίο δηλώνει ο Οκτάι

Η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα συνεχίσει την «ενεργητική στρατηγική» της.

Μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ θα συνεχίσουν τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, προαναγγέλοντας άλλες πέντε για το 2020.

Αναφερόμενος πρώτα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, ο είπε ότι «το άλλο παράδειγμα της αποφασιστικής εξωτερικής μας πολιτικής είναι η μη υποχώρησή μας στο θέμα του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου». Και πρόσθεσε: «Αυτή την αποφασιστικότητά μας την δείχνουμε όχι μόνο στο διπλωματικό πεδίο αλλά και στο πεδίο των ερευνών».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στο παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη για να υποστηρίξει ότι οι δύο χώρες «ένωσαν τις ακτές τους με μια γέφυρα φιλίας». Ανέφερε μάλιστα ότι η «συμφωνία αυτή  εγκρίθηκε και από το Προεδρικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Ενότητας της Λιβύης», μιας κυβέρνησης που η ισχύς της δεν φτάνει ούτε μέχρι τα νότια προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version