Κοινή γραμμή των 28 για την πυρηνική συμφωνία με Ιράν

Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία: Όχι στην "μέγιστη πίεση" κατά του Ιράν

Οι ηγέτες των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην Σόφια να ακολουθήσουν ενιαία προσέγγιση στην προσπάθεια να διατηρηθεί εν ισχύ η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από αυτήν, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτή τη συμφωνία, για όσο το Ιράν θα την τηρεί, καθώς και ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου «να προστατεύσουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες οι οποίες πλήττονται από την αμερικανική απόφαση», ανέφερε η ίδια πηγή.

Παράλληλα, οι ευρωπαίοι ηγέτες διαβεβαίωσαν ότι θα δώσουν απαντήσεις στις αμερικανικές ανησυχίες για τον ρόλο του Ιράν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και για το πρόγραμμά βαλλιστικών πυραύλων.

Επίσης, οι 28 συμφώνησαν να αμυνθούν από κοινού μπροστά την απειλή του Λευκού Οίκου να επιβάλλει δασμούς στον ευρωπαϊκό χάλυβα και στο ευρωπαϊκό αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν «με το πιστόλι στον κρόταφο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι