Κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα θα ανακοινώσει ο Ερντογάν, λέει το Bloomberg

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Ο Ερντογάν ανέφερε σήμερα σε δημόσια ομιλία του πως «την Παρασκευή θα ανακοινώσω ένα ευχάριστο νέο με το οποίο θα αρχίσει μια νέα εποχή στην Τουρκία». Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν πως ο Ερντογάν θα ανακοινώσει κάτι σχετικό με την ενέργεια και τις έρευνες που γίνονται.

Σύμφωνα με δύο ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Βloomberg ο Τούρκος πρόεδρος την Παρασκευή θα ανακοινώσει την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Το Βloomberg θεωρεί ότι χάρη σε αυτή τη φήμη ενισχύθηκε ήδη η τουρκική λίρα σε σχέση με το δολάριο αλλά και το τουρκικό χρηματιστήριο σημείωσε κέρδη της τάξεως του 2%. Παράλληλα οι τουρκικές εταιρείες Turkiye Petrol Rafinerileri AS και Petkim Petrokimya Holding AS που ασχολούνται με τα ενεργειακά κοιτάσματα είδαν τις μετοχές τους να σημειώνουν άνοδο 8,1% και 9,9% αντίστοιχα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version