Κοντά βλέπει την ελάφρυνση χρέους ο Ντομπρόβσκις

Κοντά βλέπει την ελάφρυνση χρέους ο Ντομπρόβσκις

Ζήτημα μηνών η απόφαση για μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους; Αυτό τουλάχιστον λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας πως το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς να δώσει χρήματα.

Εξετάζονται μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και ο μηχανισμός που θα συνδέει την ελάφρυνση με την ανάπτυξη, είπε και τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. «Με το ελληνικό χρέος πάνω από 180% του ΑΕΠ, πρέπει να είμαστε συνετοί ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή της χώρας στις αγορές», είπε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής είπε πως κάτι τέτοιο αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό που εξετάζεται είναι ο τρόπος λειτουργίας του μηχανισμού μεταμνημονιακής εποπτείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι