Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω Δέλτα

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω Δέλτα

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο σημερινός απολογισμός του ΕΟΔΥ, μαρτυρώντας τη σημαντική διασπορά του ιού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Όμως τα κρούσματα αυτά είναι αποτέλεσμα και πολύ μεγάλου αριθμού διαγνωστικών εξετάσεων, αφού για πρώτη φορά έγιναν 97.664. Ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 3,67%.

Εκείνο που δεν αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ είναι η αύξηση των διασωληνώσεων και των θανάτων. Από τα στοιχεία που στέλνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκύπτει ότι μέχρι πριν από 15 ημέρες μειώνονταν οι εισαγωγές και οι θάνατοι. Η εικόνα αυτή αλλάζει. Συγκεκριμένα, ενώ οι εισαγωγές σε ΜΕΘ είχαν μειωθεί στις 12 την εβδομάδα, την περασμένη εβδομάδα έφθασαν τις 29 και ακόμα δεν ξέρουμε ποιο νούμερο θα στείλει το υπουργείο Υγείας για την τρέχουσα εβδομάδα. Οι θάνατοι είχαν μειωθεί στους 52 εβδομαδιαίως και τώρα είναι στους 58.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών παιδίατρος Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι ένα μέρος των νοσηλευόμενων στην ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, αλλά όλοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, χωρίς να διευκρινίζει ποια και αν ήταν σε ανοσοκαταστολή ή όχι. Πάντως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά, καθώς είχαν μειωθεί “προ Δέλτα” στις 275 την εβδομάδα και τώρα είναι πλέον στις 820 εβδομαδιαίως.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version