Κορονοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Βουλγαρία

Βουλγαρία: Παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τον Covid-19

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο συμφώνησε σήμερα, ομόφωνα, να κηρυχθεί η χώρα την σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι τις 13 Απριλίου, κατόπιν σχετικής πρότασης του υπουργικού συμβουλίου, λόγω του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανέρχονται πλέον σε 23 στη Βουλγαρία, ενώ έχει καταγραφεί κι ένας θάνατος, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος ώστε η κυβέρνηση να κλείσει σχολεία και πανεπιστήμια και να απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να υπάρξουν και ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς ορισμένες χώρες αλλά και στην είσοδο στη χώρα ατόμων που προέρχονται από κράτη με υψηλό ποσοστό κρουσμάτων Covid-19.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version