Κύπρος:Τελικό στάδιο προετοιμασίας για γεωτρήσεις ExxonMobil

Πως αποτρέπεται η τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, Σταύρος Λυγερός

Η ExxonMobil βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για τις πρώτες δύο διερευνητικές γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας για την Ελλάδα, τη Ρωσία και την Κασπία, Τρίσταν Άσπρεϊ, στο φόρουμ, που διοργάνωσε στη νέα έδρα του Bloomberg στο Λονδίνο, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων.

Ο Άσπρεϊ διευκρίνισε ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν εντός του τέταρτου τριμήνου του έτους -χωρίς να είναι σε θέση να δώσει ακριβείς ημερομηνίες- και θα συνεχιστούν με την αλλαγή του χρόνου.

Κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil ανέφερε ότι η εταιρεία ήταν ενήμερη για την «ιδιαίτερη» γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή από την αρχή, προσθέτοντας ότι είναι θέμα, η λύση του οποίου αφορά τις κυβερνήσεις. «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο», συμπλήρωσε ο κ. Άσπρεϊ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version