“Μακεδονικό” κρασί το δώρο του Ζάεφ στον γραμματέα του ΝΑΤΟ

“Μακεδονικό” κρασί το δώρο του Ζάεφ στον γραμματέα του ΝΑΤΟ

Ο Ζόραν Ζάεφ προσέφερε ένα μπουκάλι κρασί στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «υπέροχο μακεδονικό κρασί». Το περιστατικό και τις σχετικές φωτογραφίες ανήρτησε ο πρωθυπουργός της “Βόρειας Μακεδονίας”, Ζόραν Ζάεφ, στο Facebook.

Η μία φωτογραφία, μάλιστα, εστιάζει στην ετικέτα του κρασιού. «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Υπουργείο Άμυνας» αναγράφει η ετικέτα του κρασιού, ενώ με μικρότερα γράμματα σημειώνεται «ΜΚ in ΝΑΤΟ». Το ΜΚ είναι ο διεθνής κωδικός της γειτονικής χώρας με βάση τα όσα προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ δώρισε το κρασί στον Γενς Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο της επετείου των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ. Η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ διεξάγεται στο Λονδίνο.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Ζόραν Ζάεφ πλέκει το εγκώμιο του Στόλτενμπεργκ σημειώνοντας ότι είναι από τους μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές της χώρας. Πρόσθεσε ότι ο Στόλτενμπεργκ τού είπε ξανά ότι «θα γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ». «Στην υγειά σου Γενς, απόλαυσε τη γεύση αυτού του υπέροχου μακεδονικού κρασιού», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version