“Μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο – Αφόρητοι πόνοι

“Μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο – Αφόρητοι πόνοι

Με φρικτούς πόνους στο πόδι έφτασε  στο νοσοκομείο Λευκάδας ένας 35χρονος, ο οποίος νωρίτερα είχε δεχτεί τσίμπημα από αράχνη του είδους «μαύρη χήρα».

Σύμφωνα με το ilefkada.gr, ο άνδρας ένιωσε το τσίμπημα καθώς έβαζε τα παπούτσια του, που τα είχε αφήσει έξω από το σπίτι, κοντά σε ξύλα για το τζάκι. Στην αρχή νόμισε ότι ήταν κάποιο πετραδάκι ή αγκάθι και δεν έδωσε σημασία. Μέσα σε 20-25 λεπτά όμως άρχισε να νιώθει έντονο πόνο, έβγαλε το παπούτσι του και είδε μια μαύρη αράχνη μήκους περίπου 2-3 εκατοστών. Η μαύρη χήρα έχει συνήθως μικρότερο μήκος πάντως.

Χρειάσθηκε 15 λεπτά για να πάει στο νοσοκομείο με το πόδι του να έχει σχεδόν παραλύσει και να πονάει αφόρητα. Αμέσως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας του χορηγήθηκε την ειδική αγωγή και του έγινε εισαγωγή Ειναι εκτός κινδύνου πλέον όμως θα συνεχίσει να λαμβάνει για λίγες μέρες φαρμακευτική αγωγή.

Tο δηλητήριο της «μαύρης χήρας» αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο. Επιτίθεται μόνον όταν νιώθει παγιδευμένη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version