Με 200 ευρώ παίρνεις πλαστό πιστοποιητικό (video)

Θα ακολουθήσει κατάργηση έκδοσης και άλλων πιστοποιητικών, προαναγγέλλει ο Κυρανάκης

Διεθνής μάστιγα η παραχάραξη πιστοποιητικών εμβολισμού. H EΡΤ προέβαλε αποκλειστικό ρεπορτάζ με Έλληνα που πήρε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Γαλλία έναντι 200 ευρώ, από κάποιον που του συστήθηκε ως γιατρός και του υποσχέθηκε ότι το έγγραφο και η ψηφιακή του μορφή θα είναι τέλεια.

Στη Γαλλία έχουν διακινηθεί παραπάνω από 10.000 πλαστά πιστοποιητικά με το διεθνές κύκλωμα να έχει βγάλει 2 εκατ. ευρώ. Η επαφή σύμφωνα με το ρεπορτάζ γίνεται μέσω διαδικτύου και ο ένας παραπέμπει σε άλλον, μέχρι την τελική συνεννόηση, ενώ η σπείρα θέλει μόνον τον κωδικό του ραντεβού και τα βασικά στοιχεία του ενδιαφερομένου (όνομα, φύλο, ημερομηνία γέννησης). Η πληρωμή γίνεται σε bitcoin.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version