Μέι σε Πούτιν: Διαφορετική σχέση μόνο αν αλλάξετε

Μέι σε Πούτιν: Διαφορετική σχέση μόνο αν αλλάξετε

Μια διαφορετικού είδους σχέση με τη Ρωσία θα καταστεί εφικτή μόνο εφόσον η Μόσχα αλλάξει τη στάση της, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, απαντώντας στην έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν “να γυρίσουν τη σελίδα των πρακτόρων”.

“Είναι σαφές ότι το μοντέλο συμπεριφοράς της Ρωσίας, η επιθετικότητα και η αποσταθεροποίηση, υποσκάπτει την αξίωσή της για την οικοδόμηση μιας υπεύθυνης διεθνούς εταιρικής σχέσης”, είπε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το Λονδίνο θα συνεχίσει να συζητά με τη Μόσχα θέματα διεθνούς ασφάλειας γιατί “είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου” να κάνει κάτι τέτοιο.

“Όμως η πρωθυπουργός έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια διαφορετική σχέση παρά μόνο αν η Ρωσία αλλάξει συμπεριφορά”, επέμεινε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version