Μίλησε ή όχι για αλλαγή συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας ο Χαν;

Μίλησε ή όχι για αλλαγή συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας ο Χαν;

Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν κληθείς να διευκρινίσει σχετικές με το θέμα δηλώσεις του αρμόδιου για τη διεύρυνηση επιτρόπου στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Χαν υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», είχε αναφέρει πάντως ο Χαν, μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version