Μόσχα: Ηχηρή σιωπή για τα ελληνοτουρκικά – “Ένα σωρό μεσολαβητές έχετε…”

Μόσχα: Ηχηρή σιωπή για τα ελληνοτουρκικά – “Ένα σωρό μεσολαβητές έχετε…”

Η Ρωσία έχει σιγήσει παρότι “βράζει ο τόπος” από δηλώσεις τόσο για τα αμιγώς ελληνοτουρκικά, όσο και για την κυπριακή ΑΟΖ, όπως και για το τουρκολιβυκό σύμφωνο ή το ελληνοαιγυπτιακό εν συνεχεία.

Σε ρεπορτάζ του Open o ανταποκριτής του καναλιού στη Μόσχα μετέφερε τη ρωσική αντίδραση διπλωματικής πηγής σε δική του ερώτηση;

“Σας παραπέμπουμε σε παλιότερες δηλώσεις μας ” ήταν η πρώτη αντίδραση, ίσως εννοώντας μεταξύ άλλων το “καρφί” της Ζαχάροβα προ μηνός, ότι ίσως η Ελλάδα πόνταρε σε “λάθος άλογο” (στις ΗΠΑ) και αφου στηρίχτηκε σε αυτό, ας δει τώρα αν θα κάνει απόσβεση της επένδυσής της.

Εν συνεχεία σε επίμονες ερωτήσεις, ο ανταποκριτής εισέπραξε την απάντηση “ένα σωρό μεσολαβητές έχετε εκεί κάτω, αργότερα βλέπουμε…”

Η επίσημη θέση συνοψίζεται στο ότι η διαμάχη “είναι ενδονατοϊκή, δεν έχει ζητηθεί από κανέναν άμεσα ενδιαφερόμενο η εμπλοκή της Ρωσίας ως διαμεσολαβητού και δεν θίγονται ρωσικά συμφέροντα, ώστε η Μόσχα να πάρει θέση με δική της πρωτοβουλία”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version