Μόσχα: “Η Δύση επιδιώκει σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ” – Τί είπε για τα πυρηνικά γυμνάσια

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Το υπουργέιο Εξωτερικών της Ρωσίας σε νέα δήλωση αναφέρει πως «κάνοντας γυμνάσια με τακτικά πυρηνικά όπλα υπάρχει ελπίδα να ηρεμήσουν οι θερμοκέφαλοι στη Δύση οι οποίοι ασκούν πίεση για μια απευθείας στρατιωτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και στη Ρωσία».

Η δήλωση απαντά στις σχετικές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν καθώς και στο γεγονός της παράδοσης αμερικανικών πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία.

«Οδηγούν σκόπιμα την κατάσταση σε περαιτέρω κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης προς μια ανοικτή στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ και τη Ρωσία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα η Ρωσία είχε γνωστοποιήσει ότι θα κάνει ασκήσεις με ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων λόγω των απειλών της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας για διεξαγωγή προσεχώς πυρηνικών γυμνασίων κοντά στην Ουκρανία, αναφέρθηκε σε “ανεύθυνη ρητορική της Μόσχας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version