Μπόλτον: Οι πυραυλικές δοκιμές του Κιμ δεν παραβιάζουν δεσμεύσεις

Μπόλτον: Οι πυραυλικές δοκιμές του Κιμ δεν παραβιάζουν δεσμεύσεις

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον έκρινε ότι οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ δεν παραβίασαν τις δεσμεύσεις που είχε κάνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο επισήμανε ότι έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση η επανέναρξη των διμερών διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

«Η εκτόξευση των πυραύλων αυτών δεν παραβίασε τη δέσμευση που έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον πρόεδρο [Τραμπ] για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους», είπε ο Μπόλτον κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News.

«Αλλά πρέπει να θέσουμε το ερώτημα πότε θα αρχίσει η αληθινή διπλωματία, πότε θα αρχίσουν οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση σε επίπεδο ομάδων εργασίας, κάτι που ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ξανά την 30ή Ιουνίου ότι είναι έτοιμος να κάνει. Ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε νέα από τη Βόρεια Κορέα», συμπλήρωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version