Ν/Σ ΕΣΥ: Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις από τους υγειονομικούς

Ν/Σ ΕΣΥ: Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις από τους υγειονομικούς

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των υγειονομικών για το νομοσχέδιο που αφορά το ΕΣΥ  με παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα στις 13:00μμ.

Τόσο η ΟΕΝΓΕ όσο και η ΕΙΝΑΠ απευθύνουν κάλεσμα για παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την 1η Δεκέμβρη, στις 13:00, καλώντας συνδικάτα, συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες να κινητοποιηθούν για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Εν τω μεταξύ, το επίμαχο νομοσχέδιο εισάγεται την Πέμπτη στην ολομέλεια μετά την κατά πλειοψηφία, ψήφιση του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα (άρθρο 10), και προβλέπει την προκήρυξη θέσεων γιατρών Ε.Σ.Υ., με καθεστώς μερικής απασχόλησης (άρθρο 7), υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ να καταψηφίζουν. Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην ολομέλεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version