Να ακυρωθεί η σημερινή ψηφορορία ζητεί η Όλγα Γεροβασίλη

Να ακυρωθεί η σημερινή ψηφορορία ζητεί η Όλγα Γεροβασίλη

Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ζητεί να ακυρωθεί η σημερινή ψηφοφορία «γιατί δεν παράγει έννομα αποτελέσματα».

«Η απουσία της αντιπολίτευσης από τη διαδικασία της σημερινής ψηφοφορίας δεν σημαίνει ότι δεν ελέγχεται και δεν εποπτεύεται από τον ελληνικό λαό. Η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοσή της, με εικόνα και ήχο από το Κανάλι της Βουλής, αυτό τον σκοπό έχει και σήμερα συνέβαλε καθοριστικά στο να εντοπιστεί η λαθροχειρία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, η οποία μάλιστα συνετελέσθη ενώπιον σας!», αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Επισημαίνει ότι «βασικός κανόνας της εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη σωματείων -πόσω δε μάλλον στην εκλογική διαδικασία που διεξάγεται εντός του Ναού της Δημοκρατίας, της Βουλής των Ελλήνων- είναι ότι η κάλπη σφραγίζεται πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας και ανοίγει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, προκειμένου να αρχίσει η αποσφράγιση των φακέλων, ο διαχωρισμός των ψηφοδελτίων σε έγκυρα, άκυρα και λευκά και η καταμέτρηση των έγκυρων ψήφων».

Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι «η κάλπη, επ’ ουδενί, δεν μπορεί να αποσφραγισθεί πριν το τέλος της ψηφοφορίας. Αν αυτό συμβεί, για οποιονδήποτε λόγο, τότε η εκλογική διαδικασία δεν είναι έγκυρη. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και ασκούμενοι δικηγόροι που συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες, ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, πόσο μάλλον ο πρόεδρος της Βουλής που είναι έμπειρος νομικός, αλλά και ο πρόεδρος της Εφορευτικής, επίσης δικηγόρος παρά Αρείω Πάγω», τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version