Νέα τραγωδία στο Ιπποκράτειο: Πέθανε 7χρονος

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Μετά τον ανεξήγητο θάνατο της μικρής που πέθανε από άγνωστη μέχρι στιγμής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, χθες καταγράφηκε άλλο ένα τραγικό συμβάν στο ίδιο νοσοκομείο. Ένα αγοράκι 7 ετών έχασε εκεί τη ζωή του  δυόμιση ώρες μετά την εισαγωγή του.

Το αγοράκι διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου γύρω στις 7 χθες το απόγευμα.  Οι γονείς το είχαν πάει σε ιδιώτες γιατρούς όταν είχε πρωτοανεβάσει πυρετό, αλλά όταν η κατάσταση επιδεινώθηκε το πήγαν στο νοσοκομείο. Παρουσίαζε σπασμούς, υψηλό πυρετό και ακαμψία στα άκρα. Οι αιματολογικές έδειξαν και χαμηλό αιματοκρίτη. Παρότι οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν το αγοράκι διασωληνώνοντάς το, αυτό τελικά υπέστη ανακοπή και οι προσπάθειες καρδιοπνευμονικούς αναζωογόνησης απέβησαν άκαρπες.

Οι σπασμοί μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, όπως σε επιληπτική κρίση, όμως συνήθως οφείλονται στο έντονο ρίγος που προκαλεί ο υψηλός πυρετός. Ο χαμηλός αιματοκρίτης μπορεί να είναι αποτέλεσμα σοβαρής αναιμίας που με τη σειρά της έχει πολλά αίτια, όπως απώλεια αίματος από κακοήθεια στο έντερο, αλλά μπορεί να είναι και ένδειξη κακοήθειας στο μυελό των οστών, νεφρικής ανεπάρκειας κ.α. Ο πυρετός μπορεί να οφείλεται σε αμέτρητους ιούς ή μικρόβια, αλλά ενίοτε συνδέεται και με βαριά αναιμία.Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 7χρονου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Υπενθυμιζεται ότι το 3χρονο κοριτσάκι που πέθανε από άγνωστα αίτια στη Θεσσαλονίκη προ δέκα ημερών, είχε παραμείνει για διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου επί 11 ημέρες με αρχικό σύμπτωμα τον πυρετό και οίδημα (πρήξιμο) στο χέρι. Την 12η μέρα έπεσε πολύ το οξυγόνο του και διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο για να διασωληνωθεί σε ΜΕΘ Παίδων. Εκεί  υπέκυψε μέσα σε 2 ώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version