Νέες δηλώσεις Ακάρ κατά της Ελλάδας

Τον ανήξερο έκανε ο Ακάρ για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο!

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας εντός της ίδιας μέρας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Συγκεκριμένα ο ίδιος απείλησε την χώρα μας να «μην κάνει μια λάθος υπολογισμένη κίνηση», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο από τα έξι στα 12 ναυτικά μίλια. Κατά τον Ακάρ, η Τουρκία επιθυμεί την επίλυση των διαφορών με ειρηνικά μέσα.

«Ελπίζω να μην κάνουν το λάθος και να πιστέψουν ότι μπορούν να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια. Αυτό θα είναι ένας λάθος υπολογισμός» δηλώνει, προσθέτοντας ότι εάν η Ελλάδα έκανε κάτι τέτοιο θα ήταν σα να αποκλείει την Τουρκία απ’ το να πλεύσει σε διεθνή ύδατα χωρίς ελληνική συναίνεση. Αυτό «είναι άδικο και ενάντια στο δίκαιο» λέει ο Ακάρ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το τουρκικό casus belli ως «θέμα εθνικής ασφάλειας».

Κλείνοντας ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική καθώς «έχει επεκτείνει τα εδάφη της πάνω από τέσσερις φορές από την ίδρυσή της», ενώ κατά τον ίδιο η Ελλάδα θα έπρεπε να ευγνωμονεί και για τα 6 μίλια. «Υπάρχει ένα status quo στο Αιγαίο. Έχετε χωρικά ύδατα 6 μιλίων, να είστε ευγνώμονες για αυτό», καλώντας τέλος την Ελλάδα να σταματήσει την εμπρηστική ρητορική, όπως τη χαρακτήρισε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version