Νέο ρεσιτάλ Μπάιντεν: “Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου”

Μπάιντεν: "Να αναλάβει η Παλαιστινιακή Αρχή την Γάζα" - Καταδίκη των επιθέσεων των Εβραίων εποίκων

Αμηχανία προκάλεσε ο υπαινιγμός του Τζο Μπάιντεν ότι κανίβαλοι έφαγαν τον θείο του, ο οποίος σκοτώθηκε σε συντριβή αεροσκάφους που κατέπεσε στα χωρικά ύδατα της  Νέας Γουινέας. Το CNN και ο Λευκός Οίκος προσπάθησαν κάπως να μπαλώσουν το θέμα.

Ο Μπάιντεν είπε συγκεκριμένα τα εξής: «Τον θείο μου, τον έλεγαν Άμπροουζ, αλλά τον φώναζαν Μπόζι, έγινε μέλος της αεροπορίας και πιλοτάριζε εκείνα τα μονοκινητήρια αεροσκάφη σε αναγνωριστικές αποστολές πάνω από εμπόλεμες ζώνες. Καταρρίφθηκε στη Νέα Γουινέα και δεν βρήκαν ποτέ τη σορό, επειδή υπήρχαν πολλοί κανίβαλοι, σε εκείνα τα μέρη». Αυτά τα είπε σε ομιλία του στο συνδικάτο United Steelworkers και έπειτα επανέλαβε την ίδια ιστορία στην Πενσιλβάνια, όπου είχε κληθεί να αποθέσει φόρο τιμής στους πεσόντες της πολεμικής αεροπορίας.

Το CNN έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι κατά τον 20 αιώνα «καταγράφηκαν περιστατικά κανιβαλισμού στην Νέα Γουινέα». Ωστόσο, η επίσημη εξήγηση που δίνει η υπηρεσία αγνοουμένων και αιχμαλώτων πολέμου  για τον θάνατο του θείου του Τζο Μπάιντεν είναι διαφορετική, δεδομένου ότι το αεροσκάφος δεν κατέπεσε στη γη, αλλά στη θάλασσα:

«Ο Ambrose Finnegan, θείος του μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, επέβαινε σε αεροσκάφος που κατέπεσε ενώ πετούσε πάνω από τον ωκεανό, κοντά στη Νέα Γουινέα. Τα δύο από τα τρία μέλη του πληρώματος χάθηκαν στη συντριβή. Ένα μέλος του πληρώματος επέζησε και διασώθηκε από διερχόμενο φορτηγό πλοίο. Μια εναέρια έρευνα που έγινε την επόμενη μέρα, δεν βρήκε ίχνος του αεροσκάφους ή των χαμένων μελών του πληρώματος».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Μπάιντεν ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε: «Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι περήφανος για τη θητεία του θείου του στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το στρατιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη στον Ειρηνικό μετά την απογείωσή του κοντά στη Νέα Γουινέα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version