Νετανιάχου: Αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας

Νετανιάχου: Αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίστηκε σήμερα πεισμωμένος και αποφασισμένος να αγνοήσει τις εκκλήσεις των ηγετών σχεδόν όλων των χωρών του κόσμου, που του ζητούν να μην εισβάλει στη Ράφα και να αναλογιστεί την ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί. Στην απειλή των ΗΠΑ και άλλων χωρών που δήλωσαν ότι θα διακόψουν την πώληση όπλων στο Ισραήλ, απάντησε ότι «έχουμε και νύχια».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να σταθεί και μόνη της αν χρειαστεί. «Όπως έχω ξαναπεί, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας. Όμως έχουμε πολύ περισσότερα από τα νύχια μας, και με σθένος, με τη βοήθεια του Θεού, θα νικήσουμε».

Τον περασμένο Νοέμβριο ένας υπουργός του είχε δηλώσει ότι ίσως το Ισραήλ πρέπει να κάνει χρήση πυρηνικής βόμβας στη Γάζα και ο Νετανιάχου τον αποκήρυξε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είχε δηλώσει ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ότι μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη Ράφα δεν θα οδηγήσει στην ήττα της Χαμάς. Το να ορμήσει το Ισραήλ στη Ράφα δεν θα εξουδετερώσει την Χαμάς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καλύτεροι τρόπο για να εξοντωθούν όσοι ηγέτες έχουν απομείνει στη Χαμάς από μια εισβολή που θα έθετε σε σημαντικό κίνδυνο αμάχους. Δεν ισχύει ότι εγκαταλείπουμε το Ισραήλ και ότι δεν θέλουμε να ηττηθεί η Χαμάς.».

Ο Τζο Μπάιντεν είχε ήδη δηλώσει ότι αν το Ισραήλ προβεί σε ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις στη Ράφα, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν μεν να το εξοπλίζουν με αμυντικά συστήματα αλλά θα πάψουν να το εφοδιάζουν με όπλα και βλήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version