Νετανιάχου: Η Χαμάς στέλνει αμάχους στη φωτιά

Νετανιάχου: Η Χαμάς στέλνει αμάχους στη φωτιά

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπερασπίστηκε την αντίδραση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απέναντι στους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι για τη βία ευθύνεται η Χαμάς που “σπρώχνει αμάχους στη γραμμή του πυρός“.

Σπρώχνουν αμάχους, γυναίκες και παιδιά, στη γραμμή του πυρός με στόχο να έχουν θύματα. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες. Εκείνοι προσπαθούν να προκαλέσουν θύματα προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, κάτι που είναι φρικτό”, είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

ΟΝετανιάχου εκτίμησε ότι οποιοσδήποτε στρατός στον κόσμο θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο και διαβεβαίωσε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες προσπαθούν αρχικά να σταματήσουν τους διαδηλωτές με μη θανατηφόρα μέσα. Ο στόχος είναι “να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από ανθρώπους που λένε θα σας καταστρέψουμε, θα πλημμυρίσουμε τη χώρα σας”, είπε.

Υποστήριξε επίσης ότι τα γεγονότα της Δευτέρας θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. “Αν η Χαμάς δεν τους είχε ωθήσει, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Η Χαμάς ευθύνεται και το έκανε σκόπιμα”, δήλωσε.

Και οι ΗΠΑ επέρριψαν επίσης την ευθύνη για τα γεγονότα στη Χαμάς, τονιζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην άμυνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι