Ο Σόιμπλε επαινεί τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Σόιμπλε επαινεί τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών επαινεί ο πρόεδρος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κάνει λόγο για επίτευγμα σημαντικής «πολιτικής ηγετικής ικανότητας» (statesmanship).

Ο Αλέξης Τσίπρας «πέτυχε ένα σημαντικό κατόρθωμα πολιτικής ηγετικής ικανότητας, διότι ξεμπλόκαρε τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην σημερινή έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit» και πιστώνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι για την Συμφωνία των Πρεσπών υπέμεινε «πολιτική αντίσταση στο εσωτερικό» και, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, απειλείται με ήττα στις επικείμενες εκλογές.

«Ένας από τους λόγους για αυτό ενδέχεται να είναι και η Συμφωνία για την ονομασία, η οποία εξόργισε πολλούς Έλληνες εναντίον του», προσθέτει η «Zeit».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version