Ο τουρκικός Τύπος για τις υπογραφές των Rafale και Belh@rra

Ο τουρκικός Τύπος για τις υπογραφές των Rafale και Belh@rra

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται στις χθεσινές υπογραφές των τελικών συμβάσεων για την απόκτηση των φρεγατών Belh@rra, καθώς και των έξι πολεμικών αεροσκαφών Rafale, από την Ελλάδα. «Η Ελλάδα υπέγραψε την αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Yeni Safak.

Η ενημερωτική πύλη haber7.com, κάνει αναφορά στις ελληνογαλλικές σχέσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι το 2021. «Η Ελλάδα υπέγραψε την αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία» αναφέρει.

«Με τη συμφωνία που υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλωράνς Παρλί, η Ελλάδα επισημοποίησε την αγορά φρεγατών και έξι Rafale από τη Γαλλία» σχολιάζει η εφημερίδα Aydinlik.

Η υπογραφή για Rafale και φρεγάτες

Χτες, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly), παρέστησαν στην υπογραφή της Συμφωνίας για την προμήθεια των τριών φρεγατών Belh@rra από το Πολεμικό Ναυτικό και έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale στο “Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ”, που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

.Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Βουλευτής ΝΔ – Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και βασικός Εισηγητής για την πρόσκτηση των νέων μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού κ. Διονύσιος Χατζηδάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΣ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version