Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Τετάρτη 2-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Απομακρύνθηκαν από την Μαριούπολη Έλληνες και ομογενείς με ελληνικά διαβατήρια με αυτοκινητοπομπή που έχει τελικό προορισμό την Ρουμανία, σε ένα δύσκολο ταξίδι άνω των 1.000 χιλιομέτρων – Οι Ρώσοι πρότειναν αναχώρηση προς ανατολάς για ρωσικά λιμάνια αλλά η Ελλάδα αποφάσισε να κινηθεί μέσω Ουκρανίας.
  • Παγώνουν οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων στην χώρα – Η τιμή του φυσικού αερίου φτάνει τα 194 ευρώ/ μεγαβατώρα και στα 110 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου, σημειώνοντας αύξηση 7%, καθώς συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του αργού – Στο 6,3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Φεβρουάριο στο 5,8% στην Ευροζώνη (μέσος όρος) – Υπό εξέταση το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ που θα χορηγείτο στους ιδιαίτερα ευάλωτους λόγω της ακρίβειας. Πλέον στην εξίσωση μπαίνουν οι γενικότερες συνέπειες του πολέμου.
  • Η Ρωσία καταργεί τα τουριστικά πακέτα προς χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις, άρα και προς την Ελλάδα.
  • Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
  • Εξακολουθούν να μην έχουν ανευρεθεί οι σοροί τριών οδηγών στο ιταλικό φέρι, όπου η προσπάθεια να ανοίξει ο καταπέλτης αναζωπύρωσε τη φωτιά και ξανάρχισε η προσπάθεια κατάσβεσής της από χθες.

Διεθνή

  • Χάρτης των εδαφών που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους σύμφωνα με τους Αμερικανούς, όμως δείχνουν τους Ρώσους πιο μακριά από το Κίεβο από όσο πράγματι είναι – Xάρτης που δίνουν οι Ρώσοι – Καταλήφθηκε η Χερσώνα, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διαψεύδει ο δήμαρχος – Προς Μαριούπολη στοχεύουν τώρα οι ρωσικές δυνάμεις
  • Μόσχα: «Η Ουκρανία χρονοτριβεί στις διαπραγματεύσεις κατ΄εντολήν της Ουάσιγκτον» – Στον αέρα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών που κανονικά θα άρχιζε σήμερα το μεσημέρι – Ουκρανία: «Να σταματήσουν τις επιθέσεις για να μιλήσουμε» – Ίσως ξεκινήσουν το βράδυ οι συνομιλίες, δήλωσε πριν από λίγο σύμβουλος του Ζελένσκι.
  • Λαβρόφ: «Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να εκπροσωπεί όλες τις εθνικότητες στην χώρα. Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει πυρηνικά στην Ουκρανία. Ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός».
  • Ουρές στα ρωσικά ΑΤΜ των τραπεζών –Οι Ιταλοί αποσύρονται από τον αγωγό που συνδέει Ρωσία με Τουρκία – Νέες κυρώσεις και για τη Λευκορωσία ανακοινωσε η ΕΕ – Το Μεξικό δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Oι χώρες που δεν καταδικάζουν την επέμβαση της Ρωσίας είναι η Κίνα, η Ινδία, το Ιράν, η Συρία, το Πακιστάν, η Κούβα, η Νικαράγουα, και η Βενεζουέλα, με αμφίγνωμη τη Βραζιλία. Ουδέτερα πολλά αραβόφωνα κράτη, συγκρατημένη καταδίκη από το Ισραήλ και ήξεις-αφήξεις από Τουρκία.
  • Ινδονησιακή οργάνωση έσωσε 57 σκυλιά σε σακιά, μέσα σε φορτηγό εμπόρου κρέατος, καθώς η σχετική νομοθεσία για κατανάλωση κρέατος σκύλου στη χώρα είναι ελαστική – Tα περισσότερα σκυλάκια ήταν μικρά, είχαν περιλαίμια και ήταν κλεμμένα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version