Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Τρίτη 1-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον βαθμό ανάμιξης της Ελλάδας στο Ουκρανικό. με ενστάσεις σε επί μέρους χειρισμούς της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα
  •  Μόνο 1.600 – 2.000 οι Ουκρανοί που ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα από τους συνολικά περίπου 600.000 που κατέφυγαν σε άλλα κράτη της ΕΕ.
  • Προβληματισμός για τις σχέσεις Πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών.
  • Στο 30% εκτιμώνται οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη μέχρι στιγμής, αθροιστικά από το ενεργειακό κόστoς που είχε αυξηθεί προηγουμένως, αλλά και το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες 2 Προβληματισμός για τη στήριξη των νοικοκυριών – Δυσχέρειες για τις επιχειρήσεις.
  • Πνίγηκε από φασόλι αγοράκι 2,5 ετών.
  • Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Παγκράτι.
  • Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού.
  • Λιγότερο αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer στα μικρά παιδιά από ό,τι στους εφήβους

Διεθνή

  • Σφυροκοπούνται μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας στο Χάρκοβο, στην Χερσώνα αλλά και η πρωτεύουσα  – Αποχώρησαν από την αίθουσα του ΟΗΕ πολλοί αντιπρόσωποι των κρατών-μελών όταν άρχισε να μιλά ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων – Λαβρόφ: «Να αποσυρθούν τα αμερικανικά πυρηνικά από την Ευρώπη… Δεν θα μας κάνουν οι κυρώσεις να αλλάξουμε στάση» – Ο Ζελένσκι απευθυνόμενος στην Ευρωβουλή χαρακτήρισε έγκλημα πολέμου την επίθεση στο Χάρκοβο και ζήτησε να επισπευσθεί η ένταξη της χώρας του στην ΕΕ – Έβαλε τα κλάματα η διερμηνέας στην Ευρωβουλή – Ρώσοι: Στο Κίεβο χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα – Ουκρανοί: Η Ρωσία χρησιμοποιεί θερμοβαρικές βόμβες – Πιθανόν αύριο ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων.
  • Τουλάχιστον 660.000 άνθρωποι που έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν συρρεύσει σε γειτονικές χώρας και οι αριθμοί αυξάνονται με “εκθετικό” ρυθμό, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η ίδια εκτιμά ότι ένα εκατομμύριο έχει εγκαταλείψει τις εστίες του – Ο πληθυσμός της χώρας είναι 40 εκατομμύρια.
  • Η Φινλανδία ξεκινά συζήτηση στη Βουλή για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ – «Θα είχε συνέπειες κάτι τέτοιο», είπε προ τριημέρου η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version