Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τρίτη 22-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • Δένδιας: Η Ελλάδα είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών
  • Μετά την δήλωση των Γερμανών ότι παγώνει ο NordStream2, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχολιασε στο twitter: «Καλώς ήρθατε στο γενναίο νέο κόσμο όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν πολύ σύντομα 2.000 € για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!»
  • Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει στρατόπεδα τρομοκρατών στο Λαύριο και ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντά «είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει αυτόν τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη».
  • ΕΟΔΥ: 67 θάνατοι, 19.623 κρούσματα,  363 νέες εισαγωγές ασθενών (62 περισσότερες από χθες), 455 διασωληνωμένοι, σύνολο θανάτων: 25.485 – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα γίνονται δωρεάν τεστ αύριο Τετάρτη
  • Ρομά έπεσαν με το ΙΧ τους σε περίπολο αστυνομικών για να αποφύγουν τον έλεγχο και καταδιώχθηκαν.
  • Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για τις συνθήκες που επικρατούν στο κυνοκομείο του δήμου Κύκνος επέστρεψε στον τόπο όπου ξεψύχησε το ταίρι του, στην Καστοριά.

Διεθνή

  • Πούτιν: «Η Συμφωνία του Μινσκ δεν τηρήθηκε από την Ουκρανία και δεν δεσμεύει πλέον ούτε εμάς» – Ξεκίνησε στις 9 μ.μ. διάγγελμα του Μπάιντεν – Αναπτύσσονται ρωσικές “ειρηνευτικές δυνάμεις” στις αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονμπάς – ΝΑΤΟ: «Περιμένουμε επίθεση ευρείας κλίμακας από την Ρωσία» – Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Ουκρανό Πρόεδρο δηλώνοντας την συμπαράστασή του – Η ΕΕ αποφάσισε ομόφωνα κυρώσεις στην Ρωσία – Θα συμμετάσχει και η Νορβηγία – Σουηδία και άλλες χώρες εξήγγειλαν γυμνάσια στην Βαλτική – Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Η αναγνώριση καταδικάζει τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης» – Τραμπ: «Δεν θα είχαν φτάσει εκεί τα πράγματα αν ήμουν εγώ πρόεδρος» – Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στο Κίεβο – Οι Βρετανοί εκτιμούν ότι θα αρχίσουν κυβερνοεπιθέσεις οι Ρώσοι – Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ζητάει να του στείλουν όπλα και η ΕΕ να δεσμευθεί για την μελλοντική ένταξη της χώρας στην Ένωση
  • Ενώ τον Φεβρουάριο, το 78,5% των Τούρκων θεωρούσαν ότι η χώρα τους είναι μια περιφερειακή δύναμη στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο, τον Δεκέμβριο του 2021 το ποσοστό αυτό πήγε στο 63,8% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
  • Ομηρία σε κατάστημα της Apple  στο Άμστερνταμ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version