Ομαλοποιήθηκε η έξοδος από την Αθήνα – Πάνω από 1.000.000 έφυγαν

Ομαλοποιήθηκε η έξοδος από την Αθήνα – Πάνω από 1.000.000 έφυγαν

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου από το πρωί μέχρι και το απόγευμα, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη καθώς αναχώρησε από την Αττική για την Περιφέρεια μεγάλος αριθμός εκδρομέων του Πάσχα. Αν και κάποια μέσα εμφανίζουν την έξοδο ως εντυπωσιακά μαζικότερη του συνήθους, ως ένδειξη οικονομικής ευμάρειας, οι αριθμοί δείχνουν κανονικότητα. Συγκεκριμένα, πέρσι έφυγαν από την πρωτεύουσα 309.000 ΙΧ και φέτος 329.000, δηλαδή η διαφορά είναι 20.000 οχήματα.

Όσον αφορά την κίνηση και το μποτιλιάρισμα, με χαμηλές ταχύτητες κινούνταν τα οχήματα από τα διόδια Ελευσίνας έως τον ισθμό της Κορίνθου. Παράλληλα, μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στην Αττική Οδό από τον κόμβο της Κηφισίας και της Μεταμόρφωσης έως την έξοδο της Ελευσίνας, αλλά και στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Πολύ καλύτερη ήταν η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου τα οχήματα κινούνταν με σταθερή ροή, ενώ κατά διαστήματα υπήρχαν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ και την Τροχαία επρόκειτο για “τη μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων ετών”.

Εντούτοις σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας φέτος από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τις 6 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και Λαμία συνολικά 329.684 οχήματα. Το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν φύγει από την Αττική 309.998 οχήματα. Καθώς στατιστικά επιβαίνουν σε κάθε όχημα από δύο έως τέσσερα άτομα, δηλαδή με μέσο όρο το τρία, αναχώρησαν οδικά περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας.

Δεκάδες χιλιάδες όμως έφυγαν και με τα ΚΤΕΛ, με τρένα, με αεροπλάνα ή καράβια. Αυτές τις ημέρες γίνονταν πάνω από 40 δρομολόγια πλοίων κατά μέσο όρο την ημέρα από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.  Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών έφυγαν από τον Πειραιά 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα. Δεν έχουμε όμως αριθμό αντίστοιχο για πέρσι, ώστε να συγκρίνουμε.

Χθες και σήμερα έγιναν περίπου 500 πτήσεις προς διάφορους προορισμούς της Ελλάδας από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όμως εν προκειμένω δεν έχουμε τρόπο να υπολογίσουμε τους Έλληνες εκδρομείς Έλληνες που έφευγαν για το Πάσχα και τους αλλοδαπούς τουρίστες. Από τα ΚΤΕΛ έγιναν μόνον σήμερα 400 δρομολόγια προς την επαρχία, όμως τόσα είχαν γίνει και πέρσι τη Μεγάλη Παρασκευή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version