Πάει σε νέες εκλογές το Ισραήλ

Πάει σε νέες εκλογές το Ισραήλ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ήδη το Ισραήλ. Η Κνεσέτ υπερψήφισε την διεξαγωγή έκτακτων βουλευτικών εκλογών για την 1η Νοεμβρίου, οπότε πλέον η χώρα κινείται σε τετράμηνη προεκλογική περίοδο.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης του Ναφτάλι Μπένετ οδηγεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση, που όμως θα διεξαχθεί ύστερα από τέσσερις μήνες, αφού όπως ανακοίνωσε επίσημα εκπρόσωπος του ισραηλινού κοινοβουλίου ορίστηκε η 1η Νοεμβρίου 2022 ως ημερομηνία των εκλογών. Αναμένεται πλέον η πρόταση για την επίσημη διάλυση του ισραηλινού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Ήδη ο κ. Μπένετ ανακοίνωσε ότι δε θα διεκδικήσει ανανέωση της πρωθυπουργικής του θητείας.

«Διαθέτουμε όραμα για αυτή τη χώρα και θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε πραγματικότητα», δήλωσε ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος Λικούντ και πρώην πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, ελπίζοντας στην επάνοδό του στην εξουσία, παρά τις δικαστικές του περιπέτειες. «Θα συστήσουμε κυβέρνηση η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων, Εβραίων και μη», πρόσθεσε, «καθώς η γενική αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι χάνουμε τη χώρα μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version