ΠΑΣΟΚ: Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί -Καιρίδης: Ο Ερντογάν τα κάνει αυτά για ψηφοθηρικούς λόγους

ΠΑΣΟΚ: Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί -Καιρίδης: Ο Ερντογάν τα κάνει αυτά για ψηφοθηρικούς λόγους

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά αναφερόμενος στη Μονή της Χώρας μεταξύ άλλων. Ο υπουργός Μετανάστευσης για το ίδιο θέμα είπε ότι «η Τουρκια εκτίθεται με αυτά που κάνει» αλλά απέδωσε τις ενέργειές της γείτονος στο ότι ο Ερντογάν δεν θέλει να χάσει τις ακροδεξιές και τις ισλαμιστικές ψήφους.

Ο κ. Κατρίνης είπε τα εξής: «Η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική του εφησυχασμού προσπαθώντας να μας πείσει ότι η διπλωματική πολιτική του πρωθυπουργού αποδίδει καρπούς. Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική βελτίωση στις σχέσεις μας με την Τουρκία, η οποία μάλιστα συνεχίζει να προκαλεί αμφισβητώντας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τις πάγιες εθνικές θέσεις μας, προχωρώντας μέχρι και σε κινήσεις που προσβάλλουν τη θρησκευτική μας συνείδηση και αναφέρομαι στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, στο ίδιο μοντέλο με την Αγία Σοφία».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε:

«Αυτές οι τακτικές συναντήσεις είναι απαραίτητες μεταξύ των δύο γειτόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία παραμένει ένας απρόβλεπτος και σίγουρα δύσκολος γείτονας. Δεν έχει αλλάξει σε πολλά. Το κάνει γιατί στοχεύει στην ισλαμιστική ψήφο. Το κάνει τα τελευταία χρόνια, όπως και έκανε τζαμί τη Μονή της Χώρας, και θα έπρεπε να είναι μουσείο.

»Στις τελευταίες εκλογές, ένα ακραία ισλαμιστικό κόμμα έλαβε 7% στα δεξιά του Ερντογάν. Έως τώρα ο Ερντογάν μονοπωλούσε την ισλαμιστική ψήφο και χάρη σε αυτήν κυριαρχούσε. Η ατζέντα που πάει ο κ. Μητσοτάκης είναι για να διατηρηθεί το κλίμα ύφεσης, το οποίο δεν ήταν δεδομένο και είναι επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης», υποστήριξε ο Δημήτρης Καιρίδης που συμπλήρωσε επίσης ότι «το να βρει κανείς προβλήματα στην τουρκική πλευρά είναι το πιο εύκολο».

Αναφερόμενος στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τεμένη είπε ότι η Τουρκία εκτέθηκε με αυτό που έκανε και «κανείς δεν θα πρέπει να είναι αιθεροβάμων ή αφελής στις διεθνείς σχέσεις, ιδίως με έναν γείτονα σαν την Τουρκία. Γι’ αυτό η Ελλάδα επενδύει στην αποτροπή. Είναι μια διαρκής προσπάθεια», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version