Πήρε ό,τι ήθελε και ξαναβγάζει γλώσσα ο Ερντογάν

Πήρε ό,τι ήθελε και ξαναβγάζει γλώσσα ο Ερντογάν

Ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Ερντογάν την πρόταση των Αμερικανών προς την Άγκυρα να ξεφορτωθεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που έχει ήδη αγοράσει.

Ο Τραμπ κάλεσε στην χθεσινή συνάντησή τους τον Ερντογάν να αποσυρθεί από την αγορά του ρωσικού συστήματος, τμήματα του οποίου άρχισαν να παραδίδονται στην Τουρκία τον Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής, η Αγκυρα έχει αποφύγει την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων από την Ουάσιγκτον, όμως οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τις πωλήσεις αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία και την εξαίρεσαν από το πολυεθνές πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους. Μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Τραμπ, ο Ερντογάν δήλωσε πάντως ότι διαπίστωσε μία πολύ θετικότερη προσέγγιση στο θέμα των F-35 εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version