Πορτογάλοι σε Βρετανούς: Μας κλείνετε την πόρτα, ενώ έχετε πιο πολλά κρούσματα από εμάς

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Η πορτογαλική κυβέρνηση έκρινε σήμερα πως είναι παράλογο η Βρετανία να διατηρεί το καθεστώς καραντίνας για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Πορτογαλία, αφ΄ης στιγμής καταγράφει υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον νέο κορονοϊό.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση των βρετανικών αρχών, που μας φαίνεται πως είναι βαθιά άδικη και εσφαλμένη, θα αλλάξει το συντομότερο δυνατόν», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα σε συνέντευξή του.”Είναι θλιβερό περιστατικό για τις διμερείς σχέσεις μας. Δεν συμπεριφέρονται έτσι χώρες που έχουν φιλικές σχέσεις”.

Η αντίδραση των Πορτογάλων προκλήθηκε όταν νωρίτερα σήμερα οι Βρετανοί ανακοίνωσαν ότι η Πορτογαλία δεν περιλαμβάνεται στις χώρες με τις οποίες η Βρετανία θα ανοίξει αεριοδριαδρόμους χωρις καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες που θα ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Πορτογαλία στη Βρετανία θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για 14ημέρες μετά την άφιξή τους. Η Πορτογαλία δέχεται κάθε χρόνο 2 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες και το μέτρο την θίγει σημαντικά.

Το σχετικό tweet, του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αναφέρει:
“Είναι παράλογο που μια χώρα, η Βρετανία, με 28 φορές περισσότερους θανάτους από την Πορτογαλία λόγω της #covid-19, επιβάλλει καραντίνα στους επιβάτες από την Πορτογαλία”

Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 42.782 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.587 θανάτους. Η Βρετανία, από την άλλη, μετρά 284.276 κρούσματα και 44.131 νεκρούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version