Πρεσβεία ΗΠΑ σε Ιερουσαλήμ, μα τα προβλήματα μένουν

Πρεσβεία ΗΠΑ σε Ιερουσαλήμ, μα τα προβλήματα μένουν

Ξεκίνησαν στο Ισραήλ οι εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, με την Ιβάνκα Τραμπ να δίνει το παρόν. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου προέτρεψε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ουάσιγκτον.

«Μεταφέρετε τις πρεσβείες σας στην Ιερουσαλήμ διότι είναι το σωστό που πρέπει να κάνετε. Μεταφέρετε τις πρεσβείες σας στην Ιερουσαλήμ διότι αυτό θα δώσει ώθηση στην ειρήνη και για αυτό ακριβώς δεν μπορείτε να βασίσετε την ειρήνη σε ψεύτικα θεμέλια», είπε.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι από τις διπλωματικές αποστολές ξένων χωρών που εκλήθησαν οι 33 επιβεβαίωσαν ότι θα παραστούν στις εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών οι εκπρόσωποι από τη Γουατεμάλα και την Παραγουάη, που θα εγκαινιάσου τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ αργότερα εντός του τρέχοντος μηνός. Επιπλέον πθα παραστούν εκπρόσωποι από την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Τσεχία, αλλά θα απουσιάζουν εκπρόσωποι πολλών χωρών της δυτικής Ευρώπης.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού εδώ και 3000 χρόνια, είναι η πρωτεύουσα του Κράτους μας εδώ και 70 χρόνια και θα παραμείνει για πάντα η πρωτεύουσά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Με τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας αναγνωρίζεται η πραγματικότητα έπειτα από μια περίοδο πολύ μακράς αναμονής, είναι επίσης απαραίτητη για την εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για την ειρήνη στην περιοχή» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν, που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ.

«Κατά τραγικό τρόπο, η αμερικανική κυβέρνηση επέλεξε να συμμεριστεί τις αξιώσεις περί αποκλειστικότητας του Ισραήλ για μια πόλη που υπήρξε ιερή για όλες τις θρησκείες» ανακοίνωσε από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στις ΗΠΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι