Προκλητικός πάλι ο Ακάρ… Τουρκικά δικαιώματα σε Αιγαίο, Κύπρο

Προκλητικός πάλι ο Ακάρ… Τουρκικά δικαιώματα σε Αιγαίο, Κύπρο

“Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”, επανέλαβε πάλι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και να μην επιτρέψει κανένα τετελεσμένο.

Η απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει γεωτρήσεις με το γεωτρύπανο «Πορθητής», έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο της Λευκωσίας και της ΕΕ. Χθες η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι είπε σχετικά: «Καλούμε επειγόντως την Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια παράνομη δράση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version