Προωθούνται στη Σύρτη οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Προωθούνται στη Σύρτη οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, έχουν προωθηθεί σε θέσεις γύρω από τη Σύρτη, στην προσπάθειά τους να τη θέσουν υπό τον έλεγχό τους.

Η κατάληψη της Σύρτης θα ήταν μια σημαντική στρατηγική νίκη για τον Χαφτάρ, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου εδρεύει η κυβέρνηση Σάρατζ.

Η Σύρτη, στα παράλια της Μεσογείου, σχεδόν στη μέση της Λιβύης, ελέγχεται από δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης, μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη, με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, στα τέλη του 2016.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαφτάρ υποστηρίζει ότι κατέλαβε περιοχές γύρω από τη Σύρτη, συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής βάσης αλ Καρνταμπίγια. «Κατευθυνόμαστε προς την καρδιά της πόλης για να ολοκληρώσουμε την απελευθέρωσή της» είπε ένας εκπρόσωπος του ΛΕΣ. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version