“Αερομαχία” ρωσικών Su-27 με γαλλικά Mirage 2000 στη Μαύρη θάλασσα…

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Δύο ρωσικοί μαχητικά Su-27 απογειώθηκαν και “αναχαίτισαν” μια ομάδα γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών που κατευθύνονται προς τα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν «αεροπορικούς στόχους» να πλησιάζουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα πάνω από ουδέτερα νερά της Μαύρης Θάλασσας, έτσι δύο Su-27 απογειώθηκαν.

Αναγνώρισαν την ομάδα των αεροπλάνων της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελείται από ένα αεροσκάφος KS-135 και δύο αεροσκάφη Mirage-2000 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Τελικά, τα ρωσικά αεροσκάφη “αναχαίτισαν” εκείνα της Γαλλίας, τα συνόδευσαν μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας και επέστρεψαν στη βάση τους. «Δεν επιτρέπονται παραβιάσεις των ρωσικών κρατικών συνόρων», δήλωσε το ρωσικό κέντρο, συμπληρώνοντας πως η ενέργεια των Su-27 πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Φυσικά δεν τίθεται θέμα “αναχαίτισης” στον διεθνή εναέριο χώρο και πάνω από ουδέτερα ύδατα. Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε παραβίαση του ρωσικού εναέριου χώρου και απλώς οι Ρώσοι “σήκωσαν” τα δύο μαχητικά για κάθε ενδεχόμενο. Επίσης δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version