“Γιόκ” σε Σουηδία από Ερντογάν

"Γιόκ" σε Σουηδία από Ερντογάν

Επίθεση κατά της Σουηδίας εξάπελυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την κίνηση του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Hard Course, Ράσμους Παλουντάν, ο οποίος έκαψε το κοράνι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την τουρκική πρεσβεία, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκησε τρεις ώρες και 10 λέπτα.

Η ενέργεια του ακροδεξιού πολιτικού εκτός από την οργή της Άγκυρας έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στη Σουηδία, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ουλφ Κρίστερσον επέκρινε την πράξη χαρακτηρίζοντας τη ως «βαθιά ασεβή», ενώ εξέφρασε τη «συμπάθειά» του προς τους μουσουλμάνους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά την αντίδραση της κυβέρνησης της Σουηδίας αναφέρθηκε στο κάψιμο του κορανίου υποστηρίζοντας ότι κάπου εκεί ολοκληρώνεται το αίτημα της Στοκχόλμης για είσοδο της συμμαχίας σημειώνοντας πως «τα δικαιώματα και οι ελευθερίες ενός ατόμου φτάνουν μέχρι το σημείο όπου παραβιάζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες κάποιου άλλου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version