“Ο κορονοϊός προήλθε μάλλον από τις νυχτερίδες και όχι από εργαστήριο”

“Ο κορονοϊός προήλθε μάλλον από τις νυχτερίδες και όχι από εργαστήριο”

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 και δεν πρόκειται για έναν ιό που κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να καθορίσει αν ο ιός SARS- CoV-2 προήλθε από ένα εργαστήριο στην Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία.

“Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από τα ζώα και δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού”, δήλωσε η Φαντέλα Σάιμπ εκπρόσωπος του ΠΟΥ. “Είναι πιθανό, ενδεχόμενο ο ιός να προέρχεται από τα ζώα”, πρόσθεσε. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά “σίγουρα” υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής, εξήγησε η ίδια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version