“Παγώνει” την δικαστική μεταρρύθμιση ο Νετανιάχου

"Παγώνει" την δικαστική μεταρρύθμιση ο Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου “πάγωσε” την δικαστική μεταρρύθμιση υπό το βάρος των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων. Σε έκτακτο τηλεοπτικό  μήνυμα του ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε αυτό που είχε κάνει γνωστό νωρίτερα ο ακροδεξιός κυβερνητικός του εταίρος και επικεφαλής του κόμματος «Θρησκευτικός Σιωνισμός», Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ότι δηλαδή θα ανασταλεί η προώθηση της μεταρρύθμισης για έναν μήνα.

Ωστόσο, τυχόν απόσυρση του νομοσχεδίου μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, όπως έχει ο ίδος άλλωστε προαναγγείλει, από το κυβερνητικό σχήμα -κάτι που μπορεί να επιφέρει μέχρι και πτώση του Νετανιάχου.

Στις δηλώσεις του, πάντως, ο Ισραηλινός πρωθυπουγός μίλησε για δύο στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα του και για μια κλιμακούμενη ένταση «που δεν πρεπει να συνεχιστεί». Πρόσθεσε, δε , ότι ορισμένοι δεν αναγνωρίζουν την αξία των στρατιωτικών υπηρεσιών, κάτι που χαρακτήρισε «σοβαρό έγκλημα», ενώ τόνισε ότι το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να μείνει χωρίς στρατό, προαναγγέλοντας – σε αυτό το σημείο – αλλαγές και στην εθνική ασφάλεια χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες.

Υπογράμμισε ότι δεν θα αποδεχθεί ποτέ έναν εμφύλιο πόλεμο, ενώ παραδέχθηκε ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια πραγματική κρίση που μπορεί να διαταράξει την εθνική ενότητα.

Επανέλαβε, δε, ότι στην επόμενη συνδερίαση της Κνεσέτ θα γίνουν οι εργασίες επί του νομοσχεδίου, ωστέ να υπάρξει ευρεία αποδοχή. «Βρισκόμαστε σε επικίνδυνα μονοπάτια» είπε συγκεκριμένα, ενώ συμπλήρωσε ότι «μια ομάδα εξτρεμιστών ετοιμαζόταν να διχάσει το έθνος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι